Concentració per l’avortament

Concentració davant la Catedral aquest dijous dia 4 de juliol, a les 19h., convocada per la Plataforma Nosaltres Decidim, amb el suport de la Campanya.

La Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït donem suport a aquesta crida. Perquè la Campanya fou critica amb la Llei de Drets Sexuals i Reproductius i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs del 2010 ja que, tot i els avenços, no respon a les necessitats reals d’autonomia i capacitat plena de decisió de les dones, però no farem cap pas enrere en la pràctica del dret a decidir sobre el propi cos. Per tant, ens sumem a la Plataforma en la defensa d’aquella llei, convocant-vos a totes a assistir amb la samarreta i les xapes del @dretpropicos.

QUE NO ENS RETALLIN EL DRET A L’AVORTAMENT

Davant les constants amenaces per part del Govern del Partit Popular de reformar la Llei de Salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs, (2/2010) i coincidint amb el tercer aniversari de la seva entrada en vigor convoquem a la societat catalana el proper 4 de juliol a que no ens retallin el dret a l’avortament.

El dret a la interrupció voluntària de l’embaràs és una de les conquestes més importants en relació als drets de les dones i la seva contrareforma colpeja el model de societat perquè dinamita el respecte a les decisions de les dones i el principi d’igualtat.

Defensem la maternitat lliurement decidida, derivada del dret al propi cos. No volem que sigui una situació sobrevinguda ni obligada per lleis restrictives. Volem que les dones puguin prendre la decisió sobre el seu embaràs i que aquesta, conscient i responsable, sigui respectada.

Les dones, com persones lliures per decidir, volem que l’actual llei de salut sexual i reproductiva no retrocedeixi i que l’avortament es garanteixi com una prestació sanitària més. No estem disposades a retrocedir 30 anys en els nostres drets. Les dones i els homes rebutgem la regressió que suposa de les llibertats personals.

Volem relacions igualitàries, anticonceptius gratuïts i a l’abast de tothom. Dret a decidir i avortament lliure i gratuït.

Volem que els professionals de la sanitat puguin exercir amb seguretat jurídica. Aquesta la política en la que treballem les feministes de tot el món.

L’avortament és una realitat. L’educació sexual i afectiva una necessitat.

Per tot això, convoquem el proper 4 de juliol a les 19 hores davant de la Catedral de Barcelona: 60 minuts, 60 veus, 60 raons diran no a la llei de la contrareforma de l’avortament.

Adhereix-t’hi!!!

LLISTAT ADHESIONS:

ACAI (Associació de clíniques autoritzades per a la interrupció de l’embaràs) + ACCIÓ ESCOLTA DE CATALUNYA + APFCiB (Associació de planificació familiar de Catalunya i Balears) + ASSOCIACIÓ MÓN COMUNICACIÓ + ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA + CASALS DE JOVES DE CATALUNYA + CCOO + DONES EN XARXA + DONES JURISTES + ESCOLA LLIURE EL SOL + ESQUERRA UNIDA i ALTERNATIVA + FEMINISTES DE CATALUNYA + FUNDACIÓ Mª AURÈLIA CAPMANY + HOMES IGUALITARIS + HOMES SOCIALISTES PER ALA IGUALTAT + MLP (Moviment laic i progressista ) + PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE + PSC + SOCIETAT CATALANA DE SEXOLOGIA + UGT + COL.LEGI OFICIAL D’INFERMERES I INFERMERS DE BARCELONA + FEDERACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE BARCELONA (FAVB) + DONESUGT + ERC + FEDERACIÓ DE DONES DE CATALUNYA PER LA IGUALTAT + JOVENTUTS SOCIALISTES DE CATALUNYA (Federació Barcelona) + DONES AMB INICIATIVA + CENTRE CULTURAL LA NOSTRA ILLA + PLATAFORMA PEL DRET A L’AVORTAMENT DE TERRASSA + DONES DE BÍTEM (Baix Ebre) + LES DONES DEL BAGASTRÀ DE VILOBÍ D’ONYAR + COOPERACCIÓ + ASSOCIACIÓ CANDELA PER A LA INVESTIGACIÓ I ACCIÓ COMUNITÀRIA + INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS + JOVES D’ESQUERRA VERDA + LA COMISSIÓ DE DONES ADVOCADES DE L’ICAAB

***************************************

Tel. 696 72 38 39
C/Ripoll, 25
08002 Barcelona
www.xarxafeminista.org