Ni un feminicidi més!

UN, DOS, TRES, QUATRE, CINC. UN, DOS, TRES, QUATRE, CINC.
Cada cinc segons una dona és assassinada al món. Cada cinc segons una altra és violada. Cada cinc segons una dona és assetjada al nostre planeta per la seva parella, germà, pare, veí.. Cada cinc segons, o menys, una dona pateix una violència de gènere pel fet de ser dona. Però ara parlem de casa nostra: Si hi hagués set assassinats racistes en quatre dies, es liaria parda. Si assassinessin a set persones homosexuals en quatre dies, es liaria pardíssima. Si es matessin a set homes blancs no pertanyents a cap “minoria” en quatre dies, els tancs prendrien el carrer.

Però han matat a una seixantena de dones i a tothom se li en fot. Els mitjans de comunicació ho tracten com una sèrie de successos aïllats, fruit de l’alienació individual de seixanta homes que no tenen res a veure entre ells. Les institucions, ni s’immuten. I el carrer, no es belluga. Els moviments socials no fan una crida a prendre els carrers, a cremar el patriarcat, perquè se’ls hi en fot.Que no els hi sembla bé, per descomptat. Ningú vindrà ara a dir-te, que pots matar a la teva dona perquè es porta malament. Això seria lleig.Però restaran indiferents davant d’una sagnia sistemàtica i sistèmica. Seguiran negant que això són feminicidis, i diran que és una“dominació pel terror”. Seguiran cridant-nos paranoiques quan relacionem aquests assassinats amb una ideologia de la dominació de les dones que és legitimada per una cultura masclista. Es burlaran de nosaltres quan vinculem aquests assassinats amb una cultura que menysprea a les dones, que ens presenta com a instruments per al plaer, com a adorn inert o com a objecte de burla. Seguiran traient-nos als mitjans com a víctimes, com a tetas, com a florers, com a excepcions, com a coses -ridícules o belles-… mai com a persones.Perquè se’ls hi en fot.Per això s’enfaden, o riuen quan insistim que no són bojos toxicòmans que viuen en la marginalitat, sinó homes “normals”, que s’han pres el masclisme de debò i han passat dels acudits de putes i sogres a actuar com a botxins legitimitzats pel pensament heteropatriarcal.
Alguns maten, uns altres peguen, altres violen, altres es fiquen amb el teu cos, altres et diuen el que és millor per a tu, altres t’ignoren quan et queixes… i uns altres es queden tranquil•lament a casa seva quan ens maten.Ara és el moment de decidir el què farem nosaltres.
Fa quasi un mes, durant la Festa Major de Sant Andreu una noia va ser agredida per un home al carrer Abat Odó. Amb valentia i resistència va aconseguir escapar de l’agressor sexual clavant-li les ungles als ulls.” I què hi feia de matinada una noia sola al carrer?” Diran alguns. Doncs, estimar, respirar aire fresc, pensar, somriure, passejar, observar, perdre’s, xiular..Viure. Viure la seva vida. Només faltaria. I sí, a Sant Andreu aquestes coses també passen!
La negació de l’espai públic, és una de les tantes violències masclistes amb les que convivim les dones. Especialment de nit, i especialment soles. Però no pensem parar fins a aconseguir assenyalar i anul·lar tots els agressors i maltractadors nascuts d’aquest sistema hetero-patriarcal. I fins a aconseguir que totes poguem ser i caminar com i quan vulguem tant dins les nostres cases com al carrer.
L’autodefensa feminista, com en el cas de la nostra companya, individual i col·lectiva, és la manera de seguir creant una altre món nou on les dones poguem viure lliures de violències, sent nosaltres mateixes les que decidim com volem ser i com volem socialitzar-nos. Des d’aquí enviem una abraçada molt forta a aquesta noia a la qual li volem fer arribar tot el nostre suport.
Perquè volem visibilitzar i exigir la fi dels feminicidis i de les agressions masclistes us convoquem pel proper 2 de gener a les 19h a la plaça Orfila.Perquè el 2015 no haguem de lamentar-nos d’una altra morta!
Perquè volem que no es normalitzin els feminicidis i comencin a ser tractats a nivell col·lectiu amb la seriositat que es mereixen! Organitzem-nos, practiquem l’autodefensa feminista, fem-nos fortes!LA NIT I EL CARRER SÓN NOSTRES!CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!