23 i 24 de Març. Tanquem els CIEs!‏

MANIFEST:
[CATALÀ] (en el blog en castellano et français)

Els darrers dies de 2011 i primers del 2012 van morir dues persones migrants als Centres d’Internament (CIE) de l’Estat espanyol: Samba Martine al CIE de Madrid i Idrissa Diallo al de Barcelona. L’opinió pública es va commoure i el govern es va veure forçat a complir amb la seva obligació legal, prometent un reglament pels CIEs, el control judicial, la millora del tracte i el respecte pels drets dels interns. Tot això són només promeses i clarament insuficients. Quin respecte poden esperar dels seus drets unes persones que es veuen privades de llibertat, pel simple fet de no tenir els papers en regla (una mera falta administrativa)?. Per això exigim com a única solució el tancament immediat dels CIEs.

Els CIEs, recollits a la llei d’estrangeria, funcionen com presons on s’empresona per un màxim de 60 dies a persones que no han comès cap delicte però que es troben en situació administrativa irregular: no tenen documentació legal per residir a l’estat. Les persones que han estat tancades en un CIE, o bé són deportades, o bé tornen al carrer amb una ordre d’expulsió que els impedeix regular la seva situació administrativa i per tant l’accés al treball. Les seqüeles que suposa el sol fet d’estar pres en un CIE són impossibles de relatar aquí: patiment a nivell psicològic, social, afectiu, econòmic i familiar, sense afegir les conseqüències del maltractament o abusos dins d’aquests centres. No només denunciem els maltractaments que allà succeeixen sinó també tot el sistema global que abasta l’entramat CIE.

Desafortunadament hem vist créixer paral·lelament el forat negre dels centres d’internament al costat d’altres pràctiques de racisme institucional: la mateixa existència de la llei d’estrangeria, especialment dura en els darrers anys, les batudes policials i les deportacions forçades.

Sobren raons pel tancament dels CIEs i la fi de les pràctiques racistes institucionals que els sustenten. Convidem a totes les persones, migrants i autòctones, a manifestar la seva repulsa per aquest sistema repressiu, i immoral. I convoquem a una concentració el dissabte 24 de març a les 17h a la Plaça Universitat per exigir el seu tancament immediat.

Igualtat de drets per a tots i totes!

Més informació:
http://tanquemelsCIEs.blogspot.comhttp://tanquemelscies.blogspot.com.es/
@CIErreZFranca
http://www.facebook.com/ciesno