Jornada entorn Gènere i Explotació Laboral

En un mòn on la dominació en les relacions, al treball i on la possessió de la terra i el diner la tenen homes blancs, heterosexuals de classe benestant, no és casualitat que aquells treballs més precaris, molts d’ells relacionats en servir-los, les fem dones, les migrants, les trans, de classe baixa, les lesbianes, les excloses…
Perquè si ara usen l’excusa de la crisi per intentar explotar-nos i arrencar-nos part de la llibertat que ens roben nosaltres respondrem amb més autodefensa, autoorganització i solidaritat, com a millor arma.
Perquè no podem deslligar els abusos de poder en les relacions amb els abusos que es donen en l’àmbit laboral, enfortim les resistències antiautoritàries en tots els àmbits que formen el trenclacosques que enllacen les nostres vides.

L’activitat s’iniciarà amb la presentació del llibre “El traç de les Invisibles: Reflexions entorn el treball des d’una prespectiva de gènere” i a continuació es passarà a fer una breu presentació del nou col•lectiu Feminista- LGTB de CNT Catalunya que té com a objectiu donar assesorament i tenir un espai de mobilització i lluita al voltant de gèrere i identitats sexuals en l’àmbit laboral.

El llibre “El Traç de les Invisibles” explica de manera molt esquemàtica, donant exemples, dades i referències, qüestions com: naixem o ens fem dones? som dones?, com les dones es reubiquen a l’engranatge capitalista, la divisió sexual del treball, les invisibles (cures i treball no remunerat), migracions (les dones en un món procés de globalització), treball sexual: estigmes, esteriotips i demés mentides, la campanya de boikot a la mutlinacional tèxtil Inditex ..
Tot això donant un espai en blanc per a la reflexió personal i coherent d’aquests punts, que amb diferents visions, confirguren l’escenari del feminisme antiautoritari actual.

Lloc: c/ Teatre 21, baixos ( local de CNT Vilanova i la Geltrú)
Organitzen: CNT Vilanova i CNT Feminista-LGTB

Us recordem una hora abans també hi haurà una manifestació en solidaritat amb les detingudes el 1er de maig i el 29 de setembre de l’any passat. A les 18h a Pl. del Diamant.