Lucha de l@s pres@s contra las torturas y los malos tratos

CARCEL=TORTURA

El 1 de Octubre da comienzo de manera coordinada en diferentes cárceles del estado español, la lucha de l@s pres@s contra las torturas y los malos tratos a los que se ven diariamente sometid@s.
Son 52 las personas, de momento, que repartidas por estas cárceles protagonizan todos los primeros días de cada mes, un ayuno y se dirigen mediante escritos a los Diputados y Senadores (Congreso de los Diputados, Cortes Generales), entre otros, denunciando esta práctica, dado que son principalmente ellos los responsables “políticos” de la persistencia de la tortura/muerte en las prisiones españolas, al igual que jueces, fiscales, cuerpos de seguridad del estado y sobre todo carceleros.
Hay al menos 8 personas que ya han empezado con los ayunos y hay quien los realiza semanalmente. Y para muchos (antes siquiera de empezar los ayunos) las represalias no se han hecho esperar. Ya se han practicado desde cacheos, intervenciones de correspondencia, cundas (traslados de cárcel), hasta aislamientos e intimidaciones entre otras.
Imperiosa es la necesidad de sumarse a la lucha, tanto desde las cárceles como en las calles. El apoyo que se dé a este lado del muro es imprescindible para que los gritos de las personas presas no caigan en el silencio. Por eso os animamos a estar pendientes de las próximas convocatorias que se lancen con este fin.
!SOLIDARIDAD CON NUESTRXS COMPAÑERXS EN LUCHA!

La resposta de institucions penitenciàries, a les accions de denuncia, a traves de dejuni, dels maltractaments a les presons, son dispersió i aïllament.

Un dels 9 de Brians 2 que van fer el dejuni el passat 15 de setembre ha sigut traslladat al C.P. Ponent, en un trasllat urgent ordenat per direcció de la presó. La família creu que es el càstig perquè sospiten que es el instigador de la iniciativa, per la seva trajectòria de lluites a les presons. Va ser traslladat sense deixar-li recollir les seves pertinences assegurant-li que ja li arribarien, el que deduïm que faran un escorcoll il•legal a tot lo que te a la cel•la. A la arribada a Ponent, va ser el mateix dia 15 de setembre en ple dejuni, va ser revisat por un metge, ell ens comenta que en tots els trasllats que ha patit no l’havien fet mai això.No l’informen que estan assabentats de la seva acció, però intueix que si ho saben. L’únic que li comuniquen es que el dilluns serà visitat per el sots-director de la presó. No saben res de moment de les represàlies que hauran patit els altres 8 presos.
De la persona que va començar els dejunis al C.P. Ponent a l’agost i que els fa setmanalment la repressió ha sigut a la tercera setmana de dejuni ha sigut sancionat i traslladat al mòdul d’aïllament (D.E.R.T) i l’han suspès el tractament d’interferon contra l’hepatitis c, la cual cosa l’afecta greument la seva salut. Ha enviat escrits de denuncia al comitè de prevenció de la tortura europeu. Amb aquesta repressió han aconseguit que dos persones recluses a ponent es sumin a la campanya i comencin el 1 d’octubre.
La repressió a les preses en lluita en altres presons han estat les següents:
A les preses que secunden la campanya al C.P. puerto de Santamaria els han traslladat a una galeria on només estan ells 3.
A Zuera s’ha posat una persona a secundar la campanya i ha rebut amenaces i hostigament per part dels carcellers i arran del dejuni a rebut la visita de la jutgessa de vigilància penitenciaria i ha rebut ordre de trasllat al C.P. Dueñas.
A la persona que està secundant la protesta al C.P. Picasent ha rebut la visita del director de seguretat arrel de la seva acció i s’han sumat a la iniciativa 2 persones més que començaran el pròxim 1 d’octubre.
Al C.P. Algeciras una persona ha enviat escrits de denuncia al comite de la prevenció de la tortura europeu i a la ONU i altre persona al Parlament espanyol anunciant que començaran els dejunis el proper 1 d’octubre.

Aquestes preses en lluita estan rebent el suport jurídic d’una xarxa d’advocades i advocats sense ànim de lucre, estan en contacte directe a traves de locutoris.Com també reben el suport directe de grups de persones en tot l’estat espanyol que gestionen la comunicació amb les preses, les advocades i s’encarreguen de difondre la lluita contra aquest sistema penitenciari a l’opinió publica.Demostrant així que les persones preses no s’enfronten soles a la barbàrie carcelaria.