Comunicat: Manifestació en defensa dels espais alliberats

Enfront la brutalitat policial dones i lesbianes agosserades no podem restar indiferents. Dissabte vam ser segrestades per un ampli dispositiu de mossos d’esquadra que, tot i haver desconvocat la manifestació no ens deixaven abandonar la via Laietana. Ens obligaven a mantenir-nos dins el doble cordó policial i si intentàvem sortir-ne rebíem cops de porra, patades o agressions amb arma blanca, un punxó que produïa una cremada i una ferida interna.
Però la brutalitat policial no és cap novetat. L’escalada de violència a la que estem arribant des que, paradoxalment, tenim un govern d’esquerres, amb l’ecosocialista Saura al capdavant de les forces de l’ordre, és cada cop més exagerada i focalitzada en els col·lectius que no es deixen institucionalitzar i que tracten de trencar la teranyina del control social.
El moviment feminista autònom en la seva lluita antipatriarcal i anticapitalista també s’ha vist reprimit en nombroses ocasions. Només cal pensar en el desallotjament il·legal del nostre espai físic a Arc del teatre número 8 del passat gener. Les feministes sempre hem lluitat per a trencar el setge que inscriu la por en els nostres cossos i que els reclou dins l’ordre heteropatriarcal de la casa, del silenci, de la invisibilitat. És per això que és tant necessari que participem en manifestacions com la de dissabte en defensa dels espais alliberats i que denunciem aquesta escalada en l’ús de mecanismes del poder repressiu que tracten de reinstaurar la por en els nostres cossos, que proven de recloure’ns dins del silenci de lo privat, escombrant-nos dels carrers com estàn fent amb les treballadores sexuals al Raval, impedint-nos crear espais on trobar-nos, on retrobar-nos i construir les nostres lluites partint del nostre desig.
Des de MAMBO (Momento Autónomo de Mujeres y Bolleras Osadas) fem una crida a la mobilització i a la denúncia d’aquest estat de setge que vivim els moviments socials a Barcelona i que va més enllà de lo local.
Ni víctimes ni submisses, dones combatives!