Comunicat de la convocatòria pel dret a l’avortament

Davant l’integrisme catòlic, les dones diem prou
Ara més que mai, Avortament lliure i gratuït!!

Des de fa 6 mesos, cada dia 25, grups d’integristes catòlics com Hazte Oír i el Foro de la Familia de Catalunya es concentren a molts territoris de l’Estat espanyol davant de clíniques on es practiquen avortamentents, en contra de la lliure elecció de les dones en relació a la maternitat. Barcelona no n’és una excepció.

Entre les reivindicacions d’aquests grups, cau de feixistes ultracatòlics, hi ha la negació del dret de les dones a decidir si volem avortar, la demonització de qualsevol tipus d’anticonceptiu, de les lesbianes i els homosexuals, així com la defensa de la familia tradicional-nuclear, o la unitat d’Espanya.

Per tal de denunciar i respondre a aquestes manifestacions feixistes a la ciutat, des de diversos col•lectius feministes, així com de defensa de la llibertat sexual, s’ha respost a aquesta ofensiva ultra, convocant una contra-concentració, amb l’objectiu d’exigir l’avortament lliure i gratuït, la retirada de la campanya del linx promoguda per l’Església i la fi de les manifestacions integristes, misògines, lesbòfobes i reaccionàries dels grups ultracatòlics.

Aquest 25 de Juny la història es torna a repetir. Per últim cop (de moment), aquests grups ultracatòlics tornen a convocar, arreu de l’Estat espanyol. A Barcelona, com sempre, ho faran bloquejant la porta del centre mèdic Aragón, al carrer Viladomat, 158.

Des dels col•lectius feministes, del moviment GLTB, el moviment ateu i per l’apostasia, considerem aquestes manifestacions una provocació, que un cop més no estem disposades a deixar passar.

És per això que us convidem i animem a participar de la manifestació-cassolada-botzinada que es realitzarà el proper 25 de juny, a les 19h. a la cruïlla d’Avd. de Roma amb Viladomat, per anar cap al centre mèdic Aragó.