40 ACTIVISTES OKUPEN LA POLICLÍNICA TIBIDABO PER A DENUNCIAR L’HOMOFÒBIA MÈDICA

A les 17:30h de la tarda d’avui dijous dia 17 de juny, una quarantena d’activistes han okupat la Policlínica Tibidabo durant mitja hora per tal de denunciar l’aplicació per part d’un dels psiquiatres del seu equip mèdic, Joaquín Muñoz Creus, de teràpies de modificació del desig afectivo-sexual a lesbianes, bisexuals i gais, tal com ja han reflectit alguns mitjans de premsa els últims dies (veieu la noticia en aquest enllaç).

Durant l’acció s’ha fet una petonada simbòlica, s’han cantat consignes a favor de la llibertat sexual i s’han penjat tres pancartes a la façana de la clínica amb els lemes següents: “Centro en cuarentena por Epidemia Bollera”; “Prou homofòbia mèdica” i “Dr. Muñoz Creus; tu fascismo no tiene cura”.

Les activistes afirmen que l’aplicació d’aquestes teràpies suposa no només un cas de mala praxis mèdica sinó també, i sobretot, una greu vulneració dels Drets Fonamentals de les persones afectades. Per tot això, demanen que els fets no quedin impunes i que es prenguin mesures per tal de garantir la no-permissivitat amb l’homofòbia mèdica que es fa palesa tant en els manuals internacionals de malalties com en l’atenció sanitària practicada habitualment.