Acomiadaments a la Bonnemaison

AIXÒ NO ÉS FEMINISME…
Comunicat de les ex-treballadores del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

El passat 31 de maig, les dues treballadores que conformavem l’Equip de Gestió del CCDFB vam rebre, per correu postal, un burofax a casa nostra informant-nos del nostre acomiadament. Malauradament, aquest fet no és gens estrany en els temps que corren, però el que sobta són les condicions en les que la Junta Directiva, presidida per Marta Vergonyós, Anna Sanmartí i Norma Falconi, va determinar fer aquests acomiadaments. La notificació de l’acomiadament es fa amb totes dues treballadores de baixa per efectes adversos dins l’ambient laboral, situació que hem hagut de patir des de que la nova Junta Directiva va entrar a dirigir el seu projecte al juliol de 2011 i després de guanyar les eleccions. També sorpren que, a hores d’ara, tampoc ens han abonat ni els 15 dies de preavís, ja que no els van acomplir, ni els dies de vacances no gaudides, ni la quitança, ni la indemnització. Tot això sense haver-nos convocat a una reunió per explicar-nos els motius de l’acomiadament, derivant-nos directament a la Gestoria per signar la carta d’acomiadament. Aquest fet ha provocat que no poguéssim recollir les nostres pertinences del lloc de treball on hem estat durant 3 i 4 anys, amb un ferm compromís amb el projecte de la Bonnemaison.
El que volem denunciar públicament és que, després de tot l’esforç al llarg d’aquests anys, la Junta Directiva ha optat per fer servir els mecanismes més dèspotes i brutals per acomiadar-nos. LLuny d’intentar establir criteris per afavorir l’enteniment, han decidit actuar com qualsevol empresa de caire neoliberal, trepitjant els nostres drets com a treballadores, arribant a l’extrem de vulnerar una guarda legal per fill menor. Denunciem el mercantilisme amb el que ha actuat la direcció de La Bonne i en som crítiques ja que creiem que és la nostra responsabilitat visibilitzar aquests abusos dins del Tercer Sector i no pas reproduir-los.
Ens sorprèn que aquests fets siguin simultanis amb la petició de la pròpia Junta de la modificació dels Estatuts de l’Associació, perquè les membres que la conformen puguin cobrar per desenvolupar les seves tasques dins del Centre, demostrant d’aquesta manera la intencionalitat dels nostres acomiadaments, així com el seu tarannà moral. Resta dir que tot això es fa amb diners públics, que provenen de subvencions, i que més enllà de les dificultats que tot això ens està ocasionant en el terreny personal, veiem necessari i estem obligades a fer-ho públic.
AIXÒ NO ÉS FEMINISME… AIXÒ ÉS CAPITALISME
Responsable de Comunicació i Coordinadora d’Audiovisuals.