Feministes indignades

La asamblea de feministas indignadas de Plaza Catalunya, se junta, todos los días a las 19hs en la plaza. PARA mas informaciones, está el blog, que se intentará actualizar con el aporte de todas!!
La idea es que este texto circule, en todos los ámbitos, difundir!!! y con la idea de que, como somos muchas y diversas, sigan saliendo distintos textos. Animaros!!!

Blog: http://feministesindignades.blogspot.com/
Vídeo Plaça Catalunya:
http://www.youtube.com/watch?v=fm0MLSAIoGg

LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ
Estem a la plaça perquè:
-La societat capitalista i patriarcal ens oprimeix. Volem una societat en la que el centre siguin les persones i no els mercats. Per això reivindiquem: serveis públics gratuïts i vitals com l’educació, la salut, l’atenció i cura a la infància i de promoció per a l’autonomia personal, enfront de les retallades socials i la reforma laboral i de les pensions.
-Volem el compromís de totes i tots per a la construcció d’una societat on no tinguin cabuda les violències masclistes en totes les seves expressions: econòmica, estètica, laboral, física, psicològica, sexual, institucional, religiosa, racista, en forma de trata amb fins d’explotació laboral i sexual…
-Volem decidir lliurement sobre el nostre cos, gaudir i relacionar-nos amb ell i amb qui ens doni la gana.
-Volem avortament lliure i gratuït.
-Volem una societat diversa on es respectin les múltiples formes de viure el sexe i la sexualitat (lesbianes, gais, intersexuals, bisexuals, transexuals, transgèneres, persones amb diversitat funcional…) i es reconegui el dret a la sexualitat a totes les etapes de la vida. Exigim la despatologització de les identitats trans.
-Exigim que l’estat, l’església i el mercat deixin d’interferir les nostres vides.
– Volem una transformació del model econòmic i social cap a un que estigui al servei de les persones i el planeta. En aquesta transformació és imprescindible incorporar un enfocament feminista de cara a afrontar la crisis ecològica, alimentària, social i del treball de cura i apostar per una cultura de sostenibilitat.
-Per a fer un canvi real a la societat cal que les dones, feministes, lesbianes, transexuals i transgèneres hi participin de forma decisiva. El sistema democràtic actual és patriarcal i no ens representa. Volem organitzar la societat en espais de decisió i gestió política horitzontals.
-Els temes que afecten les dones, lesbianes i trans afecten tota la societat i volem que estiguin al cor de la política, l’economia i la societat.
– Exigim que les treballadores domèstiques i empleades de la llar estiguem incloses en el règim general de la seguretat social i tinguin dret a negociació col·lectiva.
– Exigim que es comptabilitzi el treball domèstic, reproductiu i de cura com a part de la riquesa dels països.
-Exigim el reconeixement de les tasques de cura de les persones, les llars, la vida i la seva socialització completa: també, el dret a decidir lliurement si volem o no cuidar, el dret a rebre la cura i decidir per qui i com som cuidades i cuidats i el dret a l’autocura. En resum, el dret a la cuidadania, un dret que ha estat proposat i reivindicat des del feminisme.
-Exigim el dret a l’autonomia personal i a la vida independent. Davant el concepte de dependència proposem el d’interdependència. Totes les persones, en algun o altre moment de les nostres vides, som diverses funcionals.
– Exigim el dret a la figura de l’assistent personal com a mitjà per garantir l’emancipació de les dones, lesbianes i trans i per a eradicar les desigualtats que pateixen les persones amb diversitat funcional i les dones tradicionalment encarregades de la cura (treballadores de la llar i dones familiars de persones amb diversitat funcional).
– Exigim el repartiment dels treballs i la riquesa. Treballar menys per a treballar tothom. Condicions laborals I professionals dignes. Repartiment igualitari del treball productiu i reproductiu, igual remuneració i reconeixement per les feines entre dones i homes. I que la riquesa estigui al servei de les classes populars.
-Exigim el reconeixement dels drets de les treballadores sexuals i que es respectin les seves demandes i les formes d’organització i gestió que elles decideixin. Rebutgem que se les persegueixi legal i policialment.
– Rebutgem la trata amb finalitats d’explotació laboral i/o sexual.
-Exigim que es reconegui la ciutadania de les persones sense condicions legals ni normatives, l’eliminació de la llei d’estrangeria i dels Centres d’Internament d’Estrangers. Exigim que es reconeguin els drets de les migrades sense barreres de cap tipus.
-Exigim l’ús d’un llenguatge que anomeni a totes les persones i estigui lliure d’homofòbia,lesbofòbia, transfòbia, masclisme, classisme, racisme i minusvaludisme.
-Reivindiquem que es valori i reconegui els sabers i coneixements de les dones, lesbianes i trans i la seva funció primordial com a transmissores de cultura.
-Volem una escola pública, laica, gratuïta i coeducativa, que ofereixi a l’alumnat la possibilitat de desenvolupar un projecte de vida propi en un context lliure de prejudicis de gènere i d’actituds sexistes, lesbofòbiques, transfòbiques, homofòbiques i xenofìbiques. Demanem la superació de l’actual model de coneixement androcèntric i que es doni valor al protagonisme i les aportacions que les dones han fet en la creació de saber i en els processos de canvi històric i social. Volem un model únic d’escola i l’eliminació de centres d’educació especial.
– Exigim la inclusió de l’educació afectivo-sexual dins del currículum escolar que fomenti unes relacions igualitàries, satisfactòries, lliures i no heteronormatives, tot superant els estereotips, les dependències afectives i totes les violències.
– Volem una societat on tingui cabuda tot tipus de famílies, grups i formes de convivència, on es respecti la singularitat i no siguin regides per relacions de poder. On no es releguin a les persones amb diversitat funcional en residències.
-Rebutgem la heteronormativitat i feminitat obligatòria.
-Estem contra les guerres capitalistes i els exercits, rebutgem l’ús del cos de les dones com a arma de guerra, concretament la violació de dones. Totes les intervencions militars generen més violència i no construeixen la pau. No a la militarització de les societats, a la producció i al comerç d’armes. Convidem a fer objecció fiscal. Fora les tropes d’Afganistan.
– Denunciem la violència exercida pels cossos policials i les institucions de control com presons, centres d’internamet d’immigrants, psiquiàtrics, centres de menors, etc. I la seva violència específica amb les dones, lesbianes i trans pel fet de ser-ho.
– Reivindiquem la solidaritat transnacional feminista com a eina per a canviar el món. A totes les places hi ha dones, lesbianes i trans feministes indignades, ens sumem a les seves reivindicacions i els donem tot el nostre suport.
SENSE LES DONES NO HI HA REVOLUCIÓ!
LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ!

http://rebeldessinsombraradio.blogspot.com/