Jornades Anarcofeministes 2010. Barcelona

Pots descarregar el Programa a: http://4.bp.blogspot.com/_GwQEpPpykaY/S4aezgCdoaI/AAAAAAAAAA8/gKragClB6MM/s1600/jornades.bmp

En el 2010 CNT compleix 100 anys del seu naixement en un context molt diferent de l’actual. Per aquest motiu, ens agradaria analitzar i reflexionar sobre l’evolució que
ha dut aquest sindicat de classe al llarg de la història i quin paper juga avui. No hi ha lloc a dubtes que les persones que han format CNT han estat, en la seva gran majoria, dones i homes amb un pensament crític, de vegades molt avançat per a la seva època, i que hi ha hagut moments on CNT va complir un paper imprescindible, com va anar en la revolució social del 36 . I avui dia ens preguntem com es projecta el seu posicionament com sindicat que lluita contra tota forma d’autoritat, i sobretot,
contra alguna cosa tan important com és el patriarcado, que al costat del capitalisme, coarten la llibertat de molt éssers vius i destruïxen el planeta.
Doncs aquestes jornades sorgeixen de la necessitat de diverses dones afiliades a CNT, de visualitzar el paper fonamental que juguen les dones en el moviment anarquista, de reflexionar sobre la connexió entre anarquisme i feminisme, de qüestionar els rols tradicionals de gènere, femení i masculí, en els quals se
sustenta el patriarcat.
Totes i tots esteu convidades/us a participar en aquesta nostra/la vostra reflexió per a intentar estar cada vegada més prop d’arribar a la nostra/vostra societat utòpica. Que el pensament es converteixi en acció.
Els tallers només són per a dones. És necessari inscripció prèvia en aquesta adreça de correu electrònic: libertariasnct@hotmail.com. Els tallers estan subjectes a canvis de dia, i en aquest cas s’avisarà via email a les interessades. En el cas que se superi el màxim de participants es podrien fer varis.